22.10 ja 29.10 kell 18.15-19.30

Mediteerimine toetab vaimset tervist ja hoiab pea selge. Tähelepanu suunamine ja hoidmine läbi meditatsiooni on väärtuslik oskus, mis võib meid toetada oma eesmärkide saavutamisel ja igapäevaste pingete vähendamisel.
Kuidas sellega alustada… Kui oled mõelnud, et tahaks proovida, aga ei oska kuskilt peale hakata või on puudu väiksest inspiratsiooni sädemest. Oled küll lugenud selle kohta, aga tundub kuidagi keeruline, et omapäi alustada.
Siis tule lühikursusele, kus saad praktilised nipid ja teadmised:
* mis on meditatsioon
* mis kasu on mediteerimisest
* mis lihtsalt öeldes tähendab teadlik hingamine
* kuidas alustada, mis selleks vaja on
* kuidas tähelepanu hoida ja keskenduda
* kui tihti võiks mediteerida
* kuidas kujundada sellest harjumus ja hoida motivatsiooni
* millised praktilised nipid aitavad mediteerida
* millised meditatsioonid sobivad alustamiseks
* millised meditatsioonid sobivad õhtuseks ajaks, et rahustada mõtteid
* ootused ja eelarvamused
* saad kaheks kuuks kuulamiseks juhendatud meditatsioonid, et kodus nende abil oskusi kinnistada

Mediteerimine tuleb teha endale võimalikult lihtsaks, et oleks motivatsiooni sellega alustada ja jätkata. Paras, et saada sellega hakkama. Ja koos on alati lihtsam alustada – saad küsida ja jagada.
Peale meditatsiooni teeme juhendatud lõdvestuse tuulekellaga, et märgata, kas on jäänud kuhugile keha piirkonda pingeid ja neid siis teadlikult vabastada.
Kas tahad proovida? Siis tule sellele kursusele, et teha algust.
Me saame kokku kaks korda teisipäeviti 22 ja 29 oktoober kell 18.15-19.30.
Kursus on mõeldud algajatele ja osalemiseks pole vaja mingit eelnevat kogemust. Tule ja alusta uue, vaimset tervist toetava harjumusega.
Juhendab jooga õpetaja Rita Ukkivi, kes on meditatsiooni järjepidevalt praktiseerinud üle 10 aasta. Minu kohta saad lugeda kodulehel https://tammikustuudio.ee/team/rita-ukkivi/
Kursuse tasu kokku 30.- ja võimalus tasuda ka Stebby kaudu.
Info ja registreerimine rita.ukkivi@gmail.com

Kevadel toimus analoogne kursus ja siin paar tagasisidet:
” Koolitus vastas vägagi minu ootustele. Olles lugenud mitmeid meditatsiooni-, kohaloleku- ja mindfullnessraamatuid teadsin siiski, et kontaktõpe sobib mulle paremini ja õnneks tuligi võimalus sellest kursusest osa võtta. Koolituse juures meeldis mulle väga see, et me jagasime isiklikke kogemusi.
Kõik ülesanded olid lihtsalt ja arusaadavalt selgitatud. Tempo oli hea kulgemisega. Meeldis see, et jäeti “kodutöid”, et vahepeal asi soiku ei jääks.
Kui kodus ei ole mediteerimine väga õnnestunud, siis koolitusel käies ja kohapeal mediteerides sain aru, et tegelikult olen võimeline sügavamalt mediteerima ja hoidma kauem fookust. Ja seda see koolitus andiski edaspidiseks: kindlust, eneseusku ja motivatsiooni. Ning samuti nippe, mis just minul mediteerimisele kaasa aitavad, nt vahelduvhingamine sobib ülihästi. Ja uuesti olen kasutusele võtnud mindfullness harjutused, kunagi kasutasin seda nõudepesu ajal, aga oli meelest ära läinud. Aga nüüd mitu korda päevas hoian mingil tegevusel fookust ja väga hästi aitab pea tühjaks teha. Soovitaksin väga sellist kursust oma tuttavale, mina olen väga rahul, aitäh!” Andra

Ja tagasiside Helilt “Aitäh kolme toreda õhtu eest! Tulin õppima ja kogema midagi uut. Sain uusi teadmisi ja kasutan neid . Täna hommikul tööle minnes harjutasin 4-osaga hingamist. jõudsin õnnelikult tööle, ei mõelnud ette mis. kes, kus… Ja pärast vihma need lõhnad … Mulle meeldib, et Sa saadad meile koju materjalid ja youtubest lood. Kohapeal käimine on väga toetav , annab energiat juurde ja aitab järjepidevust hoida. Praegune kursus oli väga sobival ajal.
Olen rääkinud tuttavatele Tammiku stuudiost ja lahkelt soovitanud . Koht on mõnus ja inimesed toredad !”